健康視頻
剝牙後要等3-6個月才可植牙? 可以即剝即做嗎?
剝牙後為何還要等待3至6個月才可以植牙? 缺失牙齒的市民在等待過程中難免會感到焦慮。其實等待3-6個月的有確實的原因,可令你在植牙的治療和護理更加安全。而且即剝即植牙的技術是存在的,牙醫會視乎患者的情況而令到植牙變得更理想。
牙周病是最可怕的牙科疾病?
牙科問題可以有很多不同的種類,但是哪一種才是最可怕的?牙科醫生陳澔賢親自向市民大衆剖白最令其擔憂的牙科疾病,如果大家都想知道的話,就要觀看這條影片。
患有甲狀腺問題就需要做手術?!不能使用藥物控制?
甲狀腺問題有好多唔同既種類,可以有甲狀腺結節、甲狀腺腫瘤、甲狀腺機能亢進等等。唔通一患有呢啲病就要做手術去處理?可唔可以食藥控制情況架?耳鼻喉科 -李學楠醫生為我們詳細講解。
唔經唔覺大掃除, 易傷動作要注意
上一條片明妍堂陳醫師就同大家分享過大掃除有機會整親條腰啦, 今日陳醫師就會繼續講埋如何避免同預防整親條腰, 岩晒呢幾日大掃除同埋時常做家務既你地~~~~快D 睇埋落去啦!!!!!
新年又到大掃除, 隨時整親你要知
唔經唔覺就到農曆新年🐅🐅🐅,新年前必做,又好多人都唔想做既節目,就係大掃除🧹🧹,你知唔知道大掃除隨時有機會好容易整親條自己架,今日就等明妍陳醫師同大家講下大掃除有咩要注意既事項,有咩家務好易整親自己~~~去片!!!
Copyright©2022 www.seeclinic.hk
All rights reserved